mandala pad not sending data


Forum rules
kjo
Posts: 10
Joined: Tue Sep 04, 2012 6:15 am

mandala pad not sending data

Postby kjo » Tue Sep 04, 2012 6:17 am

I just got a mandala pad and although it is recognized by the virtual brain software, it won't respond when hit. Any ideas? I'm running it on a mac os x 10.6.8

turnkee
Posts: 39
Joined: Wed Sep 21, 2011 6:53 pm

Re: mandala pad not sending data

Postby turnkee » Wed Sep 05, 2012 10:56 pm

Make sure you didn't move the Virtual Brain application out of its home folder. It needs to be where it was when you installed it from the DVD because inside that folder it relies on all that other stuff like curves/scales/sound library/support etc. If you want to put the program on your desktop or somewhere then make an alias for it and put that wherever you want but leave the original in place.

Otherwise it'll do what you are describing.

kjo
Posts: 10
Joined: Tue Sep 04, 2012 6:15 am

Re: mandala pad not sending data

Postby kjo » Tue Sep 11, 2012 5:31 pm

I haven't moved any files out of their original place, I've checked all the driver settings and still nothing. The pad is definitely online as it appears in the audio/pad driver window. Is it possible to try updating the firmware on the pad itself? If so, where would I find the firmware file? Your help is much appreciated!

launch54321
Posts: 50
Joined: Sun Sep 18, 2011 8:24 pm

Re: mandala pad not sending data

Postby launch54321 » Wed Sep 12, 2012 5:32 am

Maybe you should try File>Preferences>Pad Center Position Calibration

kjo
Posts: 10
Joined: Tue Sep 04, 2012 6:15 am

Re: mandala pad not sending data

Postby kjo » Wed Sep 12, 2012 4:45 pm

Hey, thanks for the suggestions. I have tried recallibration, and it doesn't sense the touch at all. I'm wondering if the pad is simply broken as I bought it as a used item :(

My last hope is a firmware update if one exists.

launch54321
Posts: 50
Joined: Sun Sep 18, 2011 8:24 pm

Re: mandala pad not sending data

Postby launch54321 » Wed Sep 12, 2012 6:22 pm

The company will most likely fix it for free for you. Just write to techsupport@synesthesiacorp.com.

kjo
Posts: 10
Joined: Tue Sep 04, 2012 6:15 am

Re: mandala pad not sending data

Postby kjo » Thu Sep 20, 2012 12:47 pm

I got the unit serviced locally (they basically cleaned the connections) and I now have a signal going to the virtual brain. Only problem is, the zones seem to playing erratically. When I hold the middle of the pad in calibration mode it doesn't seem to respond, but If I tap the centre a few times it says calibrated, however the erratic response seems to remain. Any suggestions?

mandrake717
Posts: 30
Joined: Mon Sep 12, 2011 11:08 pm

Re: mandala pad not sending data

Postby mandrake717 » Sat Sep 22, 2012 10:58 am

Tech support has been really helpful (and fast) the few times I've had questions about my pads. You should try them.

kjo
Posts: 10
Joined: Tue Sep 04, 2012 6:15 am

Re: mandala pad not sending data

Postby kjo » Sat Sep 22, 2012 11:13 am

I have emailed tech support. Hopefully get a response soon.

admin
Site Admin
Posts: 9
Joined: Sat Sep 10, 2011 4:17 pm

Re: mandala pad not sending data

Postby admin » Sun Sep 23, 2012 1:32 pm

kjo,

We checked with Tech Support and they have not received an email from you.

Please resend to: techsupport@synesthesiacorp.com

Thanks!